МЕСТО ЛЕКСЕМ «МАТЬ»/ «АНА», «ОТЕЦ/АТА» В ВЫРАЖЕНИИ КОНЦЕПТА «РОДИНА»/ «ЎАТАН» В РУССКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Турабаева, Н.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
«Ватан» концепти универсал бўлиб, дунёнинг кўплаб тилларида ўз ифодасини топган. Бу мақолада рус ва қорақалпоқ тилларида «мать» / «она» /«отец»/ота» лекскмаларинг «Родина» /«Ватан» концептини ифодалашдаги ўрни кўриб чиқилади. Рус тилидаги Ватан тушунчасининг маъноси тўлдириш иерархиясида оиланинг ўрни она-ота лексемаларини таҳлил қилиш орқали аниқланади.
Keywords: лингвокультура; концепт; “ona”/“ana”; “ota/ota”; рус ва қорақалпоқ тиллари