ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ЎЗБЕК ШЕВАЛАРИНИНГ ЛИНГВОАРЕАЛ ТАЛҚИНИ - Ибрагимов, Ю.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Қорақалпоғистон Республикасидаги ўзбек шеваларидан тўпланган материалларни бошқа ҳудудлардаги туркий тиллар ва шевалари билан таққослаб, уларнинг ички тараққиёт таъсирида содир бўлган ўзгаришлар лингвоареал аспектда тавсиф этилди.
Keywords: этник гуруҳ; шева вакиллари; қўшни ҳудуд; тилларнинг таъсири; тарқалиш ареали; изоглоссаларни белгилаш