SHE’RIYATDA UNDALMALAR TAKRORI ORQALI KONNOTATSIYANING IFODALANISHI (Eshqobil Shukur she’rlari misolida) - Rahmatova, S. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Hozirda butun dunyo tilshunosligida konnotatsiyaning ifodalanishi masalasi turli aspektlarda tadqiq etilib kelinmoqda. She’riyatda konnotativ ma’nolarning aks ettiruvchi vositalar tadqiqi bo‘yicha ham salmoqli ishlar amalga oshirildi. Badiiy matnda konnotatsiyaning pragmatik mohiyati o‘ziga xos tarzda namoyon bo‘ladi. Ushbu maqolada poetikada turli konnotativ ma’nolar ifodalashga xizmat qiluvchi takror hamda taniqli o‘zbek shoiri Eshqobil Shukur she’rlarida qo‘llangan sintaktik takrorlarning badiiy matn ta’sir doirasini kengaytirishdagi ahamiyati xususida so‘z yuritilgan.