К.КАРИМОВТЫҢ «АРАЛДЫҢ ҮМИТИ» РОМАНЫНДА ДИАЛОГ ҲӘМ МОНОЛОГТЫҢ КӨРКЕМЛИК ХЫЗМЕТИ - Нуржанов, П.; Абсаттарова, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада К. Каримовнинг «Оролнинг умиди» романида диалог ҳамда монологнинг аҳамияти ўрганилди, асосан, асарнинг проблематикаси ва қаҳрамон руҳиятини ёритишдаги бадиий функциясининг ўзига хослиги тадқиқ қилинди.
Keywords: бадиий нутқ; персонаж нутқи; диалог; монолог; ички монолог