YANGI O‘ZBEK SHE’RIYATIDA MASNAVIY SHAKLIDA YOZILGAN SHE’RLARDA MUMTOZ RUH - Nazarova, D.I. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada yangi o‘zbek she’riyatida masnaviy shakli va unda mumtoz an’analarning aks ettishi haqida fikr yuritiladi. Masnaviy mumtoz adabiyotda keng qo‘llangan janrlardan biridir. Ma’lumki, masnaviydagi baytlar o‘zaro a-a, b-b, v-v, g-g va hokazo tarzida qofiyalanadi. Bu shakl mumtoz adabiyotda yirik hajmli dostonlar uchun ham asos bo‘lib xizmat qilgan.