ЖИЙЕН ЖЫРАЎ – ИМПРОВИЗАТОР ШАЙЫР - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада XVIII аср қорақалпоқ адабиётининг улуғ вакили Жийен жиров халқимизнинг миллий маънавий ва маданий ҳаётида сўз ва чолғу ижрочилиги бўйича бадиҳагўй шоир (импровизатор) эканлиги ўрганилади. Жийен жировнинг қорақалпоқ адабиёти тарихида тутган ўрни ва импровизация анаънаси йўлида ижод этгани баён этилган.
Keywords: импровизация; анъана; халқ оғзаки ижоди; жиров-шоир; Жийен жиров