М.НЫЗАНОВТЫҢ САТИРАЛЫҚ ГҮРРИҢЛЕРИНЕ ТАЛҚЫ - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада таниқли ёзувчи М.Низановнинг сатирик асарлари таҳлил қилинган. Тадқиқот объекти сифатида «Таңланган асарлари»нинг иккинчи жилдидаги ҳикоялари танлаб олинган..хикояларида жамиятдаги ҳаётий муаммолар, инсонлар орасидаги зиддиятлар, салбий иллатлар танқид қилинган. Шунингдек, персонажлар психологиясидаги манман, икки йўзли, одалатсиз, виждонсиз, инсофсиз, қўпол, қўрқоқ, дангаса, бепарво, қўли игри кимсаларнинг характери конфликт ёрдамида ёритиб берилган.
Keywords: сатира; ҳикоя; сюжет; юмор; сарказм; ирония; маҳорат; диалог; персонаж; стиль