ӘЖИНИЯЗ ЛИРИКАСЫНДА ТӘРИЙИПЛИК ШЫҒАРМАЛАР - Давлетов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ХIХ аср қорақалпоқ лирикаси вакили Ажиниёз Қўсибой ўғлининг бадиий асарлари таҳлил қилинган. Шоирнинг таъриф асарларининг ғоявий-тематик йўналишлари, жанрий ва бадиий хусусиятлари асар матнлари мисолида ўрганилган. Таъриф қўшиқларида туғилган ер, Ва
Keywords: таъриф; мавзу; жанр; шакл; маҳорат; лиризм; сифатлаш; эпитет; гипербола; портрет