ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ «АҚ» КЕЛБЕТЛИГИНИҢ СИМВОЛЛЫҚ МӘНИЛЕРИ - Санкибаева, Р.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада ранг атамаларининг инсоният жамиятида пайдо бўлиши, ҳозирги қорақалпоқ тилида ранг сифатларининг қўлланиш доираси, гулларнинг ташқи кўриниши, рамзий маъноси ҳамда халқнинг урф-одатлари, урф-одатлари, эътиқодлари билан боғлиқ юзага келиши ҳақида маълумотлар берилган.
Keywords: ранг; этномаданият; ақ ранг; ранг атамалари; этнография; урф-одатлар