ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ -ЫМ, -ИМ, -М ТАРТЫМ ҚОСЫМТАЛАРЫНЫҢ СЫПАЙЫЛЫҚ МӘНИ БИЛДИРИЎИ - Матжанова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ тилида -ым,-им,-м эгалик қўшимчасининг хушмуомилаликни ифодалаши ҳақида сўз юритилади. Мақоланинг асосий мақсади – қорақалпоқ тилида –ым, -им, -м аффиксининг ўз вазифасидан ташқари, баъзан функционал вазифада хушмуомилалик, эркалаш, ҳурмат, ҳатто улуғлаш маъноларини ифодалашини аниқлашдан иборат.
Keywords: эгалик категорияси; хушмуомилалик; яхши кўриш; эркалатиш; ҳурмат маъноларини ифодалаши