ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕ АХРОМАТИКАЛЫҚ РЕҢЛЕРДИҢ ФУНКЦИОНАЛ-СЕМАНТИКАЛЫҚ СЫПАТЫ - Джумамуратов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ахроматик ранглар, хусусан «оқ» рангига ойд фразеологик бирликлар таҳлил қилинган. Шунингдек, инглиз ва қорқалпоқ тилларидаги ахроматик ранглар билан боғлиқ фразеологик бирликлар солиштириб ўрганилган.