OILA VA UNING DEMOGRAFIK TARAQQIYOTI - Xudoyorov, L.X.; Jabborova, M.H. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada oila tushunchasi va uning o‘rganish obyekti bo‘yicha mahalliy va xorijiy olimlardan kimlar taqdidot o‘tkazilganligi, shuningdek, oila asosi BMTning ta’rificha «Bir oila – butun insoniyat oilalarining birligidir», u jamiyatning kichik bo‘g‘ini, vatan ichra vatandir», - deya tavsif bergan. Qashqadaryo viloyati» «Oila» ilmiy-amaliy markazi bilan birgalikda «Oilada nechta farzand bo‘lgani ma’qul» mavzusida ijtimoiy soʻrovnoma natijalarining tahlili ham bayon qilingan.