ТЕОРЕМА О НЕРАВЕНСТВЕ ПЛОЩАДЕЙ ТРЕУГОЛЬНИКОВ, ОБРАЗОВАННЫХ КАСАТЕЛЬНЫМИ К ГИПЕРБОЛЕ - Сеидуллаев, А.К.; Кунназаров, С.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада гипербола билан боғлиқ масалани кўриб чиқдик: агар берилган гипербола учта уринма ўтказилган бўлса, у ҳолда уларнинг кесишиш нуқталари томонидан ҳосил бўлган учбурчакнинг юзаси уриниш нуқталарнинг ўзлари томонидан ҳосил бўлган учбурчакнинг юзасидан икки баравар кичик ёки тенг бўлади
Keywords: гипербола; учбурчак юзи; уриниш нуқталари; конус кесимлари; гиперболанинг параметрик тенгламаси