ОЦЕНИВАНИЕ СРЕДНЕГО ОСТАТОЧНОГО ВРЕМЕНИ ЖИЗНИ В СПЕЦИАЛЬНОЙ РЕГРЕССИОННОЙ МОДЕЛИ СЛУЧАЙНОГО ЦЕНЗУРИРОВАНИЯ С ДВУХ СТОРОН - Абдикаликов, Ф.; Сейтахов, Р.; Жартыбаев, Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада умр давомийлиги ҳар иккиала томонидан тасодифий цензурланганда махсус регрессия моделида ўртача қолдиқ умрни баҳолашни ўрганамиз. Баҳонинг асимптотик нормаллиги ва эмперик тасодифий жараённинг Скороход фазосида Гаусс жараёнига суст яқинлашишлари исботланган.
Keywords: даражали баҳо; информатив цензурланиш; регрессия; ўртача қолдиқ умр; ядровий баҳо