ЛИНГВИСТИК КОМПЕТЕНЦИЯНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА АМАЛ ҚИЛИНАДИГАН Принциплар - Тажбенова, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада бошланғич синф она тили дарсларида ўқувчиларининг саводхонлиги, нутқ маданияти, лингвистик компетенцияни шакллантириш ва лингвистик компетенциянинг моҳиятини очиб беришга қаратилган илмий изланишларнинг назарий асослари ёритилиб берилган.
Keywords: тафаккур; пунктуация; товуш; структур-семантик; экстралингвистик; функционал; қиёсий таҳлил; фонетика; лексикология; сўз ясалиши; морфология; синтаксис; стилистика; позицион ўзгаришлар; фонема; ҳарф