ҚАРАҚАЛПАҚ ТОЙЛАРЫНДА ѲЗ АРА ЖӘРДЕМ ДӘСТҮРИНИӉ ӘҲМИЙЕТИ - Хожаниязова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқларнинг никоҳ тўйида қариндошлар, яқин дўстлар ва қўшнилар орасидаги ўзаро ёрдам анъанаси ҳақида сўз боради. Шунингдек, қорақалпоқларнинг тўй маросимларидаги замонавий урф-одатлар ва ўзаро ёрдам масаласидаги баъзи анъаналарига тўхталади.
Keywords: қоракалпоқлар; ўзаро ёрдам; никоҳ тўйи; сарпой; дастурхон очиш