«АЛТЫН ҚАЗЫҚ»ТЫҢ ТЫҢ СЫРЛАРЫ - Утамбетова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақола К.Алламбергеновнинг «Алтын қазық» роман-эссесига бағишланган бўлиб, бунда олимнинг қорақалпоқларнинг «қостамғалы руўы» бўлган Нуртай ботир Жангелди ўғли ҳақидаги маълумотлари кенг муҳокама қилинган.
Keywords: асар; роман-эссе; тарихий-драма; бадиий; публицистика; мустақиллик; эркинлик; инсон; халқ; қаҳрамон; образ; пролог; пейзаж