ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНИҢ ЖАСАЛЫЎЫ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада топоним ясалиши ва сўз ясалишининг умумий ва фарқли жиҳатлари таҳлил қилинган. Топонимикада ономастик конверсия, трансонимизация ва композициянинг ўзига хос томонлари ўрганилган.
Keywords: ономастика; топоним; ойконим; сўз ясалиш; топоним ясалиш; ойконим ясалиш; конверсия; ономастик конверсия; трансонимизация; композиция