КОНТЕКСТЛИК АНТОНИМЛЕРДИҢ КОНТРАСТ ЎАЗЫЙПАСЫ - Кдырбаева, У.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ қаҳрамонлик достонлари («Алпомиш», «Қирқ қиз» ва «Эдиге») тилидаги контекстуал антонимлар ва уларнинг ўзига хос хусусиятлари ўрганилди ва лингвопоэтик таҳлил қилинди.
Keywords: антонимлар; контекстуал антонимлар; фольклор; қаҳрамонлик достон; контраст; антитеза; тазод; акротеза; амфитеза; диатеза