ГЛОБАЛЛАШУВ ДАВРИДА МАЪНАВИЙ ВА МАФКУРАВИЙ ХАВФСИЗЛИКНИ ТАЪМИНЛАШДА ОММАВИЙ АХБОРОТ ВОСИТАЛАРИНИНГ ТРАНСФОРМАЦИЯЛАШИШ ЖАРАЁНИ - Атамуратов, М.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда ўзбек халқининг маънавий ва мафкуравий таҳдидларга нисбатан сиёсий қарашларини трансформациялаш соҳасидаги амалга оширилиши зарур бўлган ислоҳот бу – ахборот воситалари, журналистика ва блогерлик фаолияти, ахборот оламидаги маълумотлар билан ҳар қандай кўринишдаги муносабатнинг тартибга солиниши таҳлил қилинган.
Keywords: глобализация; модернизация; ОАВ; маънавий хавфсизлик; мафкуравий хавфсизлик; сиёсий хавфсизлик; ахборот хуружи; миллий ғоя; трансформация; ёвуз кучлар; оммавий маданият; ахборот технологиялари; блогерлар; ижтимоий тармоқлар