MAHSULOT SIFATI NAZORATIDA STATISTIK USULLARNING QO‘LLANILISHI (GISTOGRAMMA MISOLIDA) - Maxmonov, U.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada mahsulotlarni ishlab chiqarish jarayonida sifat nazoratini takomillashtirish uchun statistik nazorat usullarini qo‘llashning nazariy va amaliy masalalari muhokama qilingan. Statistik nazorat algoritmi ishlab chiqilgan. Olingan o‘lchash natijalari asosida statistik nazorat usullaridan biri bo‘lgan gistogramma va uni qurish ko‘rsatib berilgan.