TALABALARNING SPORTGA BO‘LGAN G‘ALABA MOTIVATSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING INDIVIDUAL VA JAMOAVIY XUSUSIYATLARI - Elmuratova, A.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada talabalarning sportga bo‘lgan motivatsiyasini orttirishning xususiyatlarini empirik o‘rganilgan natijalari keltirilgan. Bunda asosan, individual va jamoaviy sport turlari bilan shug'ullanadigan talabalar uchun g'alabaga intilish va muvaffaqiyatsizlikka yo‘l qo‘ymaslik motivi shiddatining o‘rtacha darajalari taxminan bir xil ekanligi borasida so‘z boradi. Bundan tashqari, individual sport turlari bilan shug'ullanadigan talabalar guruhida xarakter va aqliy fazilatlarni takomillashtirish, jismoniy rivojlantirish, shuningdek obro–e’tiborga intilish istagini oshirish kabi motivlarning eng yuqori ko‘rsatgichlari aniqlangan.