XIX ӘСИРДИҢ АҚЫРЫ XX ӘСИР БАСЛАРЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДАҒЫ МӘДЕНИЙ-ТАРИЙХЫЙ ШАРАЯТ ҲӘМ ЖӘДИДШИЛИК АҒАРТЫЎШЫЛЫҚ ҲӘРЕКЕТИ - Сейтмуратов, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада XIX асрнинг иккинчи ярми XX аср бошларида Қорақалпоғистондаги маданий-тарихий шароит, жадидчилик ҳаракатининг кириб келиши, таълим соҳасидаги ислоҳотлар, жадид мактабларининг ташкил этилиши, янги авлод дарсликларининг чоп этилиши масалалари ҳақида сўз боради.
Keywords: таълим; тарбия; жадидчилик ҳаракати; жадид мактаби; дарслик; маданий-тарихий шароит