РЕАЛИЗАЦИЯ ТВОРЧЕСКИХ КОМПЕТЕНЦИЙ ДЛЯ УЛУЧШЕНИЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ СПЕЦИАЛИСТА ТЕХНИЧЕСКОГО ПРОФИЛЯ - Мишенина, И.В.; Худоян, М.В.; Темираев, К.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада техник мутахассисларнинг касбий тайёргарлигини тиклашда ижодий компетенцияларни амалга ошириш ҳақида сўз боради. Олий ўқув юртларида жорий этилаётган инновацион соҳа мутахассиси камолотининг асосий босқичлари, олий ўқув юртларида ижодий компетенцияларни шакллантириш шартлари, ўқув жараёнини ташкил этиш масалалари ҳам алоҳида таъкидланган.
Keywords: ижодий фаолият; касбий компетенцияларни шакллантириш; инновацион иқтисодиёт; интеллектуал фаолият; ўз-ўзини ривожлантириш; ижодкорлик; рақобатбардош мутахассис