КРИТИКАЛЫҚ ПИКИРЛЕЎДИ РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ҚОЛЛАНЫЎ АРҚАЛЫ ЖАСЛАРДА КИТАП ОҚЫЎҒА БОЛҒАН ҚЫЗЫҒЫЎШЫЛЫҚТЫ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎ - Ешниязова, Э.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада ёшларда фикрлашининг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинади, фикрлашнинг клиплик турининг спецификасига тавсиф берилади, шунингдек, танқидий фикрлашни ривожлантириш технологиясини қўллаш орқали ёшларнинг бадиий асарларни ўқишга қизиқишини шакллантириш масалалари ҳақида сўз юритилади.
Keywords: идрок; образ; клиплик фикрлаш; танқидий фикрлаш; ёзув; ўқиш