ISHLAB CHIQARISH OBYEKTLARINI JOYLASHTIRISHINI KO‘P MEZONLI OPTIMALLASH ASOSIDA BOSHQARUV QARORLARINI QABUL QILISH ALGORITMLARI - Qutlimuratov, Yu.Q.; Risnazarov, A.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada qishloq xo‘jaligi ishlab chiqirishini joylashtirish va ixtisoslashtirish masalasini ko‘p mezonli ko‘rinishda sonli yechish algoritmlari tadqiq qilinadi. Ko‘p mezonli optimallash masalalarini yechishda Pareto to‘plamini ishlab chiqish uslubiyati qaralgan.