O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI YETISHTIRISH VA TASHISHNING HOZIRGI HOLATI - Ergashev, B.Z. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida yetishtirilayotgan meva va sabzavotlarni tashish jarayonlari, yetishtirish hududlari eksport geografiyasi tahlili qilingan bo‘lib, hozirgi kunda meva va sabzavotlarni tashish jarayonlarida qanday to‘siqlarga duch kelinayotganligi va shu mummolarni yechishda qanday usullar qo‘llanilganligini bayon qiluvchi adabiyotlar tahlili o‘rganilgan. Meva va sabzovotlarni tashishda, tashish texnologiyalari tahlili o‘tkazilib kerakli xulosalar berilgan.