NURMUHAMMAD ANDALUB – XORAZMLIK MASHHUR ADIB - Zaripboyeva, U. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada Xorazm diyorida yetishib chiqqan shoir va yozuvchi, bir qator lirik doston va she’rlar muallifi, o‘zbek va turkman xalqlarining milliy namoyondasi hisoblangan Nurmuhammad Andalib haqida so‘z boradi. O‘zbek va turkman xalqlarining o‘zaro aloqalari ko‘p zamonlarga borib taqaladi. Nurmuhammad Andalubning “Yusuf va Zulayho”, “Layli va Majnun” va “Zaybularab” kabi asarlari va uning she’rlari haqida ma’lumot beriladi. Mustaqillik yillarida shoirga qaratilgan e’tibor haqida qisqacha tavsif beriladi.