КҮНДЕЛИКЛИ БАСПАСӨЗ ТИЛИНДЕ ШАХСТЫ АҢЛАТЫЎШЫ ПЕРИФРАЗАЛАРДЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Пирниязова, А.К.; Каллибекова, Г.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақола ифодали воситалардан бири – перифразаларни таҳлил қилишга бағишланган. Газета матнларида ишлатиладиган перифразаларнинг таснифи тузилган.
Keywords: перифраза; газета матни; публицистик жанр; таққослашлар; образли ифода воситалари