ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ АФФИКС МОРФЕМАЛАРДЫҢ ТҮРЛЕРИ - Оразымбетов, А.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада ҳозирги қорақалпоқ тилидаги аффикс морфемаларнинг сўз қурилишидаги ўрнига қараб суффикс, постфикс, префикс, флексия каби турларидан бошқа интерфикс, инфикс, унификсларда учраши ҳақида фикр юритилади. Уларнинг ҳар бири алоҳида изланишларни тақозо этиши баён қилиниб, интерфикс, инфикс, унификсларга назарий аниқликлар киритилган ҳолда мисоллар билан ёритилган.
Keywords: морфология; сўз; сўз ясалиши; сўз ўзгариши; морфемика; морфема; аффикс; суффикс; постфикс; префикс; флексия; инфикс; унификс