ҲӘЗИРГИ РУС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕ БИРГЕЛКИЛИ ҚУРАМЛЫ ДӘНЕКЕРСИЗ ҚОСПА ГӘПЛЕРДИҢ ГЕЙПАРА ТЕОРИЯЛЫҚ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Халмуратов, Т.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада рус ва қорақалпоқ тилларида бир хил таркибли боғланмаган мураккаб гапларнинг айрим назарий масалалари муҳокама қилинади.
Keywords: мураккаб гаплар; синтактик муносабатлар; боғланмаган гаплар; бир хил таркибли боғланмаган мураккаб гаплар