АНТРОПОЦЕНТРИЧЕСКИЕ ПРОВЕРБИАЛЬНЫЕ ОБРАЗОВАНИЯ С ОЦЕНКОЙ ТРУДОВОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ И СОЦИАЛЬНОГО СТАТУСА ЧЕЛОВЕКА - Жалгасов, Н.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақола инглиз, ўзбек ва қорақалпоқ мақолларининг семантикасида акс эттирган инсоннинг меҳнат фаолияти ва шахснинг ижтимоий ҳолатини тавсифловчи хусусиятларнинг тадқиқига бағишланган. Муаллиф уч тилнинг мақолларини қиёслаб, уларнинг этник-специфик хусусиятларини аниқлаган, мақолларга (имкони бўлган ҳолларда) муқобиллар / аналоглар танлаб олган. Мақоланинг назарий моҳияти қиёсланган тилларнинг мақоллари билан далилланган.
Keywords: инсон (одам); меҳнат фаолияти; ижтимоий ҳолат; мақол; паремиологик бирлик; миллий-маданий хусусияти; муқобил; аналог