ИСТИ СУДҚА ШЕКЕМ АЛЫП БАРЫЎДА ШАХСТЫҢ ҲУҚЫҚ ҲӘМ ЕРКИНЛИКЛЕРИН ТӘМИЙИНЛЕЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Саидов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ишни судга қадар юритишда шахснинг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш борасида мавжуд муаммоларни ўрганиш, таҳлил ва тадқиқ қилиш, инсоннинг шаъни ва қадр-қиммати поймол этилиши каби ҳаолатларга барҳам беришнинг илмий ечимларини топиш, айниқса шахсни қийноққа солиш, унга шафқатсиз, ғайриинсоний ёки қадр-қимматини камситувчи муомала ҳамда жазо турларини қўллаш амалиётига бутунлай чек қўйиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқиш.
Keywords: конституция; концепция; қонун; халқаро ҳуқуқ; хорижий тажриба; адвокат; ҳимоячи; инсон ҳуқуқлари; эркинликлари; одил судлов; кафолат; ҳимоя; жиноят жараён; жавобгарлик; жазо; суд; тергов; ислоҳот; адолат; инсон; инсонпарварлик; гумон қилинувчи; айбланувчи; жабрланувчи; суриштирувчи; терговчи; прокурор