QORAQALPOQ XALQINING ZAMONAVIY NIKOH TO‘YI MAROSIMLARINING TARIXIY-ETNOGRAFIK TAHLILI - Bekjanova, B.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqola an’anaviy nikoh to‘yi marosimlarining mustaqillik yillarida qayta tiklanishi va transformatsiyalashuv jarayonlarining tahliliga bag‘ishlangan. Shuningdek, nikoh marosimlarini ixcham, xalqning ijtimoiy-iqtisodiy turmush darajasiga mos va milliy qadriyatlar asosida o‘tkazilishi masalalari yoritilgan.