СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ ФЛОРИСТИЧЕСКИХ КОМПОНЕНТОВ МЕЖДУ ОСТРОВОМ “ВОЗРОЖДЕНИЕ” И ПРИЛЕГАЮЩИМИ ТЕРРИТОРИЯМИ - Султамуратов, А.Т.; Тамамбетова, Ш.Б.; Адилов, Б.А.; Полвонов, Ф.И.; Шарипова, В.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Орол денгизининг Жанубий қисмида жойлашган Возрождения оролининг флораси ўрганилган ва тадқиқот натижасида Орол флораси чўл ўсимликлари жамоалари ва флорасининг ўзига хос намунаси эканлиги аниқланган.
Keywords: флора; Жаккард; Возрождения ороли; Борса-келмас ороли; Устюрт платоси; Шимолий Ғарбий Қизилқум