SUITSIDAL XULQ XAVFINI YUZAGA KELISHIDA DEMOGRAFIK VA GENDER MASALALARI - Qarshiboeva, G.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada demografik va gender jihatdan suitsidal xulq xavfini yuzaga kelishi masalalari yoritilib, ulardagi suitsidal xulq xavfi namoyon boʻlishiga oʻziga past baho berish, alkogol va narkotik moddalar iste’mol qilish holatlari ham ma’lum ma’noda ta’sir koʻrsatishi mumkin. Suitsidal xulq ularda g‘ayritabiiylik, voqea-hodisalarga real baho bera olmaslik, oʻzidan qoniqmaslik holatlari asosida yuzaga chiqishi aniqlanganligi haqida soʻz yuritilgan.