БИЛИМЛАРНИ СУСТ ЎЗЛАШТИРУВЧИ ТАЛАБАЛАР ДИҚҚАТИНИНГ АСОСИЙ МОҲИЯТЛАРИ - Ҳайитов, Қ.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада замонамизнинг долзарб масалаларидан бири бўлган суст ўзлаштирувчи талабаларнинг хусусиятларига кирувчи “диққат” омилига ва унинг механизмларига эътибор қаратилган.
Keywords: диққат; ихтиёрий; ихтиёрсиз диққат; профессиограмма; психопрофессиограмма; ихтиёрий диққатдан кейинги диққат; доминантлик; хотира кўлами; когнитив; шахс