ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ПОДХОДЫ К ФОРМИРОВАНИЮ СТРАТЕГИЙ ПСИХОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СПОРТСМЕНОВ - Елмуратова, А.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада спортчиларнинг фаолияти давомида ўз-ўзини муҳофаза қилиш усуллари, ўз-ўзини идора қилиш механизмлари ҳамда ҳиссий иродавий сифатлари ҳақида сўз боради. Шунингдек, психологик муҳофаза турлари ва шакллари, жамиятда инсон хулқ-атворини ташкил этишдаги роли ҳақида назарий маълумотлар келтирилади.
Keywords: психологик муҳофаза; ирода; методология; механизм; индивидуал; компонент; адекват; малака; барқарорлик; мослашувчанлик; қобилият; стресс; эмоция; экстремал; психотерапия; онг; безовталик; эмоционал