БЎЛАЖАК ПЕДАГОГ-ПСИХОЛОГЛАРНИНГ КАСБИЙ КОМПЕТЕНЦИЯНИ ОШИРУВЧИ ИЖТИМОИЙ-ПСИХОЛОГИК ФАКТОРЛАРНИНГ ОЛИМЛАР ТОМОНИДАН ЎРГАНИЛИШИ - Даукеева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Бу мақолада педагог психологнинг касбий компетенциясида педагогика ва психологияга доир билимларга эга бўлиши ҳамда ўқитувчи ўз устида ишлаши, иш тажрибасида таълим жараёнини самарали бошқариши ўқувчиларда ўқув мотивациясини шакллантиришда ижтимоий психологик факторлар ўрганилади.
Keywords: касбий компетентлик; аксиологик компетенция; предметли-ахборот компетенцияси; ижтимоий-ҳуқуқий компетенция; услубий-технологик компетенция; коммуникатив компетенция; назорат-аналитик компетенция; лойиҳавий-тадқиқот компетенция