Форма проявления толерантности - Абидова, З.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада толерантлик намоён бўлиш шаклларини тизимлаштиришга ҳаракат қилинган. Толерантликнинг жараён сифатида намоён бўлиш шаклига кўра, муаллиф уларни шартли равишда уч турга ажратади: кўпроқ ҳиссий компонентга эга бўлган жавоб реакцияси, кўпроқ когнитив компонентга эга бўлган муносабат ва кўпроқ хулқ-атвор компонентига эга бўлган ҳаракат.
Keywords: толерантлик; жавоб реакцияси; муносабат; ҳаракат; ҳиссий; когнитив; хулқ-атвор компоненти