OLIY TA’LIMDA IXTISOSLIK MODULLARINI OʻQITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH TEXNOLOGIYALARI - Saypillayeva, H.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada oliy ta’limda ixtisoslik modullari dasturining murakkab didaktik maqsadni amalga oshirish, ularning har biriga erishish muayyan modul bilan ta’minlanishi aks ettirilgan. Shu sababli modulning mazmuni qisman didaktik maqsadlarga mos keladigan ta’lim elementlariga tuzilgan va har bir oʻquv elementi kasbiy faoliyatning oʻziga xos funksional elementi bilan bog‘liq boʻlishi kerak. Shu bilan bir qatorda maqolada fanning asosiy masalalari boʻyicha umumlashtirilgan ma’lumotlar beruvchi muammoli va yoʻriqli ma’ruzalar boʻyicha modulli oʻqitishni tashkil etish hamda ixtisoslik modullarini oʻqitish samaradorligi haqida soʻz yuritiladi.