ЛОГИКО-МАТЕМАТИЧЕСКИЕ ИГРЫ КАК СРЕДСТВО РАЗВИТИЯ МАТЕМАТИЧЕСКИХ СПОСОБНОСТЕЙ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА - Туребекова, Г.; Жаксымуратова, Д.; Ерниязова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада мактабгача ёшдаги болаларнинг мантиқий ва математик қобилиятларини шакллантириш хусусиятлари, шунингдек, бола ривожланишининг муҳим ва зарур таркибий қисми бўлган халқ математикаси ва уни ҳаётнинг турли соҳаларида компетенциясини шакллантириш масалалари муҳокама қилинади. .
Keywords: мантиқий ва математик қобилиятлар; математик тушунчалар; геометрик фигуралар; нарсаларнинг ўлчами; халқ математикаси