ФОРМИРОВАНИЯ УЧЕБНОЙ МОТИВАЦИИ СТУДЕНТОВ ТЕХНИЧЕСКИХ ВУЗОВ В ПРОЦЕССЕ ИЗУЧЕНИЯ ЕСТЕСТВЕННОНАУЧНЫХ ДИСЦИПЛИН - Мишенина, И.В.; Худоян, М.В.; Темираев, К.Б.; Шургаева, Е.В.; Хугаева, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада табиий фанларни ўрганиш жараёнида техник ўқув олий ўқув юртлари талабаларининг таълим мотивациясини шакллантириш кўриб чиқилади. Замонавий таълим психологиясида таълим фаолияти учун мотивация муаммоси энг муҳимларидан бири сифатида тан олинган.Таълим фаолияти учун мотивация таълим фаолиятининг асосий мақсадларига муваффақиятли эришишнинг асосий омили сифатида қаралади. Шундай қилиб, таълим мотивацияси масаласи моҳиятан таълим фаолияти сифати масаласидир. Таълим фаолияти мотивлари кўп жиҳатдан талабанинг ўзига юкланган касбий вазифаларни ҳал қилишга муносабатини белгилайди ва касбий фаолият самарадорлиги учун зарур шарт-шароитларни яратади.
Keywords: ўқув фаолияти мотивациясио; табиий фанлар; талабалар ва оқитувчиларнинг йўқори самарали фаолияти таълим технологиялари