ТАЛАБАЛАРДА АЛГОРИТМИК ФИКРЛАШНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ - Айтимбетов, Ю.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада талабаларда алгоритмик фикрлашни ривожлантиришнинг аҳамияти ва унинг назарий асослари келтирилган. Бунда ҳисоблаш алгоритми ёрдамида талабаларда алгоритмик фикрлашни ривожлантириш ва уларнинг комил инсон сифатида шаклланишидаги ўрни таҳлил қилинган.
Keywords: фикрлаш; алгоритм; алгоритмик фикрлаш; алгоритмик фикрлашнинг асосий таркибий қисмлари; таълим