AQLI ZAIF О‘QUVCHILARNING IJTIMOIY HAYOTGA TAYYORLIGINI О‘RGANISHNING OʻZIGA XOSLIGI - Abdunazarov, A.O. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada aqli zaif bolaga ta’lim-tarbiya berish, uni jamiyatga, ijtimoiy hayotga moslashtirish haqida fikrlar yuritilgan, aqli zaif bolalarning ta’lim-tarbiya olishlari uchun yaratilgan keng imkoniyatlar, shart-sharoitlar boʻyicha fikr-mulohazalar yuritilgan. Aqli zaif bolalarni ijtimoiy hayotga moslashtirish, ularni mustaqil faoliyatga tayyorlashning oʻziga xos jihatlari ochib berilgan, bu masalaning mohiyatiga oid qarashlar sanab oʻtilgan. Shuningdek, maxsus maktab- internatlarining asosiy maqsadi, vazifalari hamda aqli zaif bolaning mustaqil faoliyat koʻnikmalarini shakllantirishda subyektlarning doimiy hamkorlik mexanizmlari zarurati asoslab oʻtilgan.