МИФ ҲӘМ ЕРТЕК ЖАНРЛАРЫ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИНИҢ БАРЛЫҚ ТИЛ КӨРИНИСИНДЕГИ ТАЛҚЫСЫ - Усенова, В.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада миф ва эртак жанрларининг олам лисоний манзарасидаги таҳлили баён этилган. Шунингдек, миф ва эртак ғояси кўпинча ўхшаш бўлиши ҳакида кўп фикрлар билдирилган ва ушбу фикрлар далили сифатида бу атамаларнинг этимологияси ҳам келтирилган. Бундан ташқари миф ва эртак ўртасидаги асосий фарқлар умумлаштирилиб, улар концептуал, тарихий, структуралик ва маданий ўзига хосликларни гавдалантирувчи лексик бирликларда эканлиги кўрсатилган.