ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫНДА КӨРКЕМ-ҲҮЖЖЕТЛИ ОЧЕРКТИҢ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Жәримбетова, Т.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ адабиётида олимларнинг бадиий-ҳужжатли очерклар ҳақида билдирган фикрлари таҳлил қилинди. Унинг жанрлик хусусиятлари, назарий тушунчаларининг шаклланиши, бадиий-ҳужжатли очеркдаги сюжет, образ ёритишда ёзувчининг воқеа, қаҳрамон образини етказиб бериши орқали ӯрганиб чиқилди. Ҳақиқатни шу ҳолатида кӯрсатиш ёки уни бадиий шаклга олиб келиш орқали ёзилган асарлари солиштирилган ва хулосаларга келинган.