«ЕР ЗИЙЎАР» ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ҚАҲАРМАНЛЫҚ ДӘСТАНЛАРЫНЫҢ СЮЖЕТ ТИПОЛОГИЯСЫ - Бекбергенова, А.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада «Эр Зийуар» ва қорақалпоқ қаҳрамонлик достонларининг сюжет типологияси ўрганилади. Тадқиқот асосида достонларнинг сюжет типологиясини қиёсий тадқиқ этиш достоннинг келиб чиқиши, жанр ҳусусиятларини аниқлаш, мазмун-моҳиятини чуқур очиб беришда муҳим аҳамият касб этади деган хулосага келинади.