Сўзнинг тушунча ифодалаши - Тузикенова, Ж.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада гап тузишда сўзнинг тушунча англатиши, тушунчанинг тўлиқ ёки тўлиқ эмаслиги, конкрет ёки мавҳумлиги ва сўз бойликни оширишда тушунчалар қанчалик аҳамиятга эга эканлиги, шу билан бирга сўз заҳирасини бойитиш ва сўзларни маъноси жиҳатдан тўғри қўллаш орқали ўқувчиларининг нутқини ўстириш масалалари ёритиб берилган.
Keywords: сўз маъноси; идрок; тасаввур; тушунча; мавҳум тушунчалар; ўқувчилар сўз бойлигини ошириш; тил (лисон); вербал алоқа; нутқий мулоқот