ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ ӨЛИМ МЕНЕН БАЙЛАНЫСЛЫ ЭВФЕМИЗМЛЕР - Матжанова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада тил маданиятининг муҳим масалаларидан бири ўлим билан алоқадор эвфемизмларни қилиш масалалари ўрганилади. Мақоланинг асосий мақсади қорақалпоқ тилида қўлланилиши билан алоқадор эвфемизмларни аниқлашдан иборат.
Keywords: табу; эвфемизм; ўлим; этнолингвистика; тилшунослик